lördag 2 juli 2011

Backintervaller och värmebölja

Det har varit en härlig vecka vi haft i den norra delen av landet med nästan trettio grader ute och en strålande sol från klarblå himmel. Hade nästan inte kunnat bli bättre.  Legat mycket på bryggan redvis mitt bostadsområde och lyssnat på fågelkvitter och läst både en bok och flera tidningar. Ren avkoppling skulle jag vilja säga.

 Säga vad man säga vill, men det finns inte som slår den svenska sommaren när den visar sig från sin bästa sida. Jag tänkte på det härom dagen då jag stod bredvid  södra hamnen i Luleå en eftermiddag och tittade ner på vågorna som svepte in mot kajen. Det kändes nästan magiskt på många sätt och vis och som om jag alltid hade kunnat stå där. Kärlek! Då kunde jag inte annat än konstetera att Sverige faktiskt kan vara så vackert trots att man ofta tar vårt lan för givet.

Nu har regnet kommit och får svalka oss ett tag och faktiskt tillåta oss att vara inne. Lägenheten är skinande blank och det är dags för mig att lämna och åka norrut.

Idag är en vilodag då veckan som varit faktiskt bjudit på träning de senaste 6 dagarna. Mest nöjd är jag med löpningen igår eftermiddag precis så molnen kommit in över kustlandet . Backintervaller så svetten lackade och det är verklige så roligt att springa backintervaller. Trots att det går upp och ner så är det variation och blir aldrig enformigt. Tio intervaller i en 40 sek lång backe är lagom och man hinner få ner pulsen på väge ner innan det är dags att ladda för uppgång igen. Det bästa med backträning är att du filar till ditt löpsteg och i långa loppet kommer få mer bredd i detta på den vanliga löpningen. Sedan behöver du heller inte höja farten lika mycket som när du kör valiga intervaller och tempoökningar eftersom pulsen automatis åker upp bara av lutningen. En annan positiv aspekt är att du tränar rumpmuskilaturen och vem vill inte ha en fast och fin rumpa nu på sommarn =) Haha.

Distanspass i all ära men jag har faktiskt börjat tycka mer och mer om att träna intervaller, bara det inte blir för ofta eftersom att det sliter lite mer och därför är det extra viktigt att värma upp ordentligt innan, samt att varva ner genom att jogga sista biten hem i lagom tempo. Fast det gjorde inte jag igår utan jag hade så pigga ben så jag körde på och trotsade allt vad nervarvning heter.. Nåväl. Känns fantastisk idag i allafall.

Tanken var att åka förbi och gymma på Stil idag för att jag fått en gratisbiljett efter stadsmaran men det ska jag inte göra. Nej jag ska istället åka förbi Storheden och gå in på Intersport och se om jag kan fynda några nya snygga träningskläder att göra gatorna osäkra med. För det har jag förtjänat!

Hoppas att du också kan känna så.

ADIOS!!

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa din blogg! Btw, fin mage ;) MVH Andreas W

    SvaraRadera
  2. Tack, Andreas. Det är kul att du läste den =) Magen hälsar Tack också!!

    SvaraRadera