onsdag 4 maj 2011

Snart pryder du min vägg snygging



Kärlek
Löpning
Resor
Rosa
Gyllene solbränd hud
Barcelona
Turkiet
Tålamod.
Om du med mig har tålamod . Så lovar jag att jag ska ge dig kärlek. =) Allt annat kommer som en bonus.



Att känna stress är bra och nyttigt och ett tecken på att kroppen fungerar som den ska. Om vi inte kände stress så skulle vi inte kunna hantera jobbiga situationer utan stagnera utan att kunna fly. Dock är det aldrig bra att känna för mycket stress och det är den inre stressen som är skadlig eftersom att den mal och mal utan att någonsin fylla påsen med mjöl trots att bördan bara växer sig större, tycker man själv. För ofta är det gemene man som är sin egen fiende genom sin egen ryggsäck som man alltid har en tendens till att packa alldeles för full utan att tänka på att man skall orka bära på packningen inte bara en kort stund, utan hela livet.











Därför börjar vi nu denna kväll med att ta ett djupt andetag. Kan jag så kan du och tillsammans kan vi desto mer. När vi gjort det är det dags att börja om. Utan krav, utan måste och utan den överfyllda ryggsäcken. Tänk att du måste sålla. Måste du verkligen ha med dig 6 olika klänningar för 6 olika kvällar på din utlandsresa? Och måste du verkligen ha med dig tre par högklackat när du vet att dina fötter kommer svälla av värmen och säkerligen te sig allra vackrast i ett par lediga sandaler. Likdant är det i livet. Vi behöver inte göra tio olika saker på en gång, men varför, varför är det då så svårt att sålla. Varför är det lika svårt och kanske nästan svårast när man är hemma i sin lägenhet eller sitt hus där ingen annan än en själv egentligen sätter gränser, eller gör gränser, för de kommer inte om ingen skapar dem. Just nu när jag skriver detta lagar jag mat, packar jag tvättkorgen, packar jag min väska med kläder som skall med till Lund (och det är inte 6 olika klänningar det kan jag lova), dricker jag kaffe, skriver jag blogg, funderar jag på att gå en utbildning till personlig tränar eller diplomaticerad kostrådgivare och torkar jag bordet och tar jag djupa andetag. Hmmmmmmm.


Nej bort, bort, bort. Vi börjar om nu!




Marilyn Monroe var en av världens kanske starkaste kvinnor som levt på denna jord och hon var i mångas ögon både smart och sexig samtidigt som hon hade en integritet trots att det också fanns de som satte en "bimbo" stämpel på henne. Trots att hon varit död i många, många år idag så lever hennes ikon och ansiktet vidare i mångt och mycket och därför är det en ära att få berätta att jag idag hittade en asgrym tavla med hennes ansikte i rosa, svart, gult och beige med tusen pusselbitar som skapar hennes ansikte. Tavlans mitt pryds av en svart ram och det kostade endast, håll andan nu:





ENDAST: 40 KR på Röda Korset! Yeah right. Jag blir så lycklig när jag knallar in där och bara fullkomligt hittar något som är så jag. Och det är verkligen denna tavla.


Undra om jag någonsin växer upp, =) och undra om jag någonsin kommer sluta sluka allt vad rosa heter och då pratar vi inte baby gris rosa utan rosa i starka färger nästan mer mot det lila hållet. Rosa gör mig glad, stark och lycklig och rosa färgar min personlighet det tror jag nästan alla som känner mig kan hålla med om. Jag vore inte den jag är om jag alltid gick klädd i beige och grått och brunt och ljusblått och vitt, ja då känns det som om jag skulle försvinna trots att jag har så mycket färger i mig själv.



Visste du förresten att vi väljer tydligen färger efter humör?!! I så fall är det inte konstigt att jag ser ut som en levande färgklick =)



Adios!


2 kommentarer:

  1. Carina Berglund4 maj 2011 kl. 20:19

    Jag är glad att jag hittat till din blogg Johanna! Du skriver så klokt! Min ryggsäck känns överfull just nu och ska genast sålla massa saker som jag kan tänka på senare.... Hoppas det går bra i Lund!! Jag var just på en PW runda som gick riktigt bra. Kram på dej!

    SvaraRadera
  2. Tack Carina. Det värmer mkt att höra det. Jag skriver från hjärtat och skriva har alltid legat på ytan för mig trots att det kommer från djupet. Det bara flyter på trots att strömmen är kraftig emellanåt. Kul att du läser. Tror Lund kommer bli en trevlig resa. Bra jobbat med powerwalken. Kram tillbaka

    SvaraRadera