tisdag 6 september 2011

Ja jag känner definitivt att jag lever!!!!!

Jag kände mig sjukt vältränad fram tills idag. Uthållig, stark i armarna och alltid fulladdad av energi inför min träning.

 Är det bara en illusion av en kvinna som springer mil efter mil utan att bli trött ..  av mig. The super woman =) Nu är hon inte så tuff minsann och jag ska berätta varför.  =)

Variation förnöjer och jag är frälst!



 Jag känner fortfarande av skakningarna i armarna, i fingrarna och svetten som lackade från mitt ansikte för en timme sedan, gör sig påmind genom stripor i mitt aningen blöta hår . Som mannen vid vattenpåfyllningen, sade när jag så snällt påpekade, att jag inte har bråttom för jag  redan är nytränad.: Med ett leende tittade han på mig och sade: - Du ser ut som om du tränat ordentligt!. Och "oh, jaaaaa!".

-Det har jag!!!!!!!. 

Det känns i varje lem i kroppen och ännu vittnar inte benen om någon träningsvärk, något jag vet, helt stensäkert  att jag kommer få i morgon. Och om sanningen ska fram:
-Du är så välkommen kära träningsvärk, för när man ägnar sig åt löpning som jag gör, en idrott som är baserad på uthållighet, så vänjer musklerna sig och så även kroppen. Flåset har träningsvärk ibland. Men sällan musklerna!!!

En ovan löpare får självklart träningsvärk av att springa, för man arbetar med stora muskelgrupper då man ägnar sig åt kontinuerlig löpning och det är de stora muskelgrupperna som förbränner, som en liten parentes. Men vi har också flera olika muskler som vi inte vet om att vi har och det är dessa vi får vetskap om varje gång vi testar något nytt.

Idag är jag super nöjd med träningen och morgonens löpning 8 km distans värmde upp kroppen fint inför PREMIÄR AV CARDIO CROSS!  Så här står det på Stils hemsida: http://www.stilsportcenter.se/traning/grupptraning/cardio/


CARDIO CROSS

Cardio Cross är ett högintensivt stationsträningspass i intervallform. Övningarna bygger på funktionell träning med både styrke- och konditionsmoment utförda under hög intensitet. Cardio crosspassen har en stor formbarhet och passar därför alla oavsett tidigare träningserfarenhet. Resultat som uppnås är hög förbränning, explosivitet, förbättrad kondition samt ökad styrka. Du arbetar med kroppen samt med vikter som belastning. Innehåller mycket hopp. Stationerna kan även innefatta boxövningar, balansbollar, medicinbollar, bommar och romerska ringar. Passets innehåll kommer kontinuerligt förändras under terminen.


Spänd av förväntan gav jag mig dit för att testa och såg fram emot att få köra slut på mina överkroppsmuskler, något jag  kan konstatera att jag gjort. Och så roligt det var

Tre stycken områden med stationer av vikter, stänger, bollar, kettleballs, boxingsäckar, upphoppsbanor, intervalllinjer och Stepbrädor. Ja jag hade inte kunnat komma på så många roliga stationsövningar till eleverna på idrottslektionerna ens en gång. Tänk vad mycket det gör i kroppen att jobba med fart och med vikter utan att sitta på ett gym och köra igenom kroppen.

 Fyrtio sekunders arbete på varje område som var markerat med ett hopprep och som bestod av 4-5 stycken stationer. Redan efter den första började svettpärlorna frodas i min panna och på min kropp och efter det tredje varvet var armarna mer än skakiga.  Totalt 50 minuters effektiv träning och vilken träning sedan. Ja jag skojar inte då jag säger att den sista övningen bestående av tio stycken boxningar på en säck, följt av grodhopp och jogging, gång på gång i 40 sekunder, kändes tyngre än mina sista 200 meter på Stockholms stadion efter att ha sprungit Stockholms marathon och det säger rätt så mycket.

Jag kommer lätt att variera min löpning med denna roliga träningsform  och det rekommenderar jag andra löpare att också göra. En timmes svettpass som lämnar efter sig en skön och skakig trötthet i knopp och kropp som bara skriker efter energi. Bananen jag hade med mig räckte inte för att fylla på efter dagens två träningspass trots en näringsrik lunch och otaliga andra frukter.

Men när jag sedan köat klart på ICA Kvantums  och fick sätta tänderna i mina Valnötter och Paranötter samt tre stycken mumsiga chokladbitar , i bilen på väg hem, så kändes det som om Johanna the superwoman =)

 sakta, men säkert började vakna till liv från träningströttheten, vilket tyder på en snabb återhämtning, så kanske är jag ändå vältränad trots allt...
- Jaaaa skakningarna i armarna känns fortfarande av, men det gör inte så mycket. Till nästa gång får jag ladda med mer energi och kanske spara lite mer av batterierna till slutet av passet . Men vem har sagt att träning alltid skall vara skönt och behagligt?

ADIOS!!





2 kommentarer:

  1. Å det lät ju jätteskoj med cardio cross!!! Ska ta och komma på ett sånt pass! Var på zumban idag, men tyvärr kan jag inte riktigt ta ut mig i alla låtar då jag inte sätter alla stegen än, lite tjorvigt är det. På ett sätt känns det som jag sinkar kvalitetstiden när jag går dit.. Tack för en bra tränings- och pepp blogg! Kul när du skrev om kost också! Kram

    SvaraRadera
  2. Ja variation är enormt viktig för träningen och egentligen är allsidighet det jag föredrar mest, men blev insnöad på löpningen då jag skaffat hund eftersom det är lättare att träna just löpning med henne =) Jag förstår att du känner så med Zumban. Det är mycket kordination, men det är säkerligen askul när man väl lär sig det. Men håller med dig om att man hellre känner svetten lacka då man tränar, annars blir det lätt att man ger upp och byter till något annat. Men prova några gånger till.. Kanske är rätt för dig. Kul att du gillar min blogg. Kram

    SvaraRadera